Klopp otkrio tajnu Leicesterova uspjeha i dao savjet Hodgsonu

Ako ste se pitali u čemu je tajna uspjeha Leicestera, momčadi koja je prošle sezone jedva izborila opstanak u Premier ligi, a sada je na vrhu ljestvice, odgovor se može naći u riječima trenera Liverpoola Jürgena Kloppa.

Uvijek je zanimljivo razgovarati s ljudima kao što je Claudio Ranieri, a to smo dosta radili prošle sezone kad je bio u kampu Borussije. Između nas postoji veliko poštovanje i mislim da će uvijek biti uspješan trener, rekao je Klopp na konferenciji za novinare uoči dvoboja na Štefanje s liderom prvenstva.

Leicesteru treba samo 46 uspješnih dodavanja da bi pucali na gol, što je najmanje u Ligi, dok Manchester Unitedu treba čak 131 dodavanje, što je najviše u Premier ligi.

Nisam iznenađen njihovim napretkom i zasluženo su na vrhu. Iza toga stoji naporan rad. Dobri su u obrani, imaju gotovo savršeni kontranapad, jako brz. Ne treba im puno šansi da bi zabili i imaju dva odlična napadača (Jamie Vardy 15 golova i Riyad Mahrez 13). Imam veliko poštovanje prema treneru Ranieriju i cijeloj ekipi Leicestera, izjavio je Klopp.

Klopp poziva na zimski odmor u Premier ligi

Klopp je ponudio još neka razmišljanja. Tako smatra da non-stop igranje u Premier ligi, pa i za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana, šteti izgledima engleske reprezentacije da ostvari dobar rezultat na Euru 2016. u Francuskoj.

Svi misle da bi izbornik Roy Hodgson trebao odvesti Englesku do europskog naslova jer ima odlične igrače. No, postoji jedan veliki problem, igrači su stalno u pogonu, nemaju odmora. Tako ćemo u sedam blagdanskih dana odigrati tri kola. Pa valjda je svima jasno da to nije put do uspjeha. Igrači će na Euro doći umorni, a u drugim zemljama to nije slučaj
, rekao je Klopp.