Guardiola u Cityju za 25 milijuna eura po sezoni?

Španjolski nogometni stručnjak Josep Guardiola, koji će u lipnju napustiti klupu Bayerna, trebao bi postati najbolje plaćeni trener na svijetu prihvati li ponudu Manchester Cityja i od sljedeće sezone zamijeni Argentinca Manuela Pellegrinija na klupi Građana.

Njemački dnevnik Bild tvrdi da je Guardiola već dogovorio prijelaz te da će vodeći City po sezoni zarađivati vrtoglavih 25 milijuna eura.

No, engleski mediji tvrde da posao sa Cityjem još nije završen te da se u utrku s gradskim suparnikom, ali i Chelseajem, čiji bi vlasnik Roman Abramovič volio vidjeti Guardiolu u svojem klub, uključio i Manchester United u kojem je trenutačni trener Louis van Gaal postao prilično omražena osoba.

Prema informacijama kojima raspolaže Bild Guardiola se na božićnom obiteljskom odmoru susreo s bivšim suradnicima iz Barcelone, a sadašnjim čelnicima Manchester Cityja, izvršnim direktorom Ferranom Sorianom te sportskim direktorom Txikijem Begiristainom. To su novinari njemačkog dnevnika protumačili kao jasnu potvrdu glasina da je sadašnji trener Bayerna pristao na senzacionalne financijske uvjete iz ponuđenog trogodišnjeg ugovora s Građanima.