Vaterpolisti se vratili u Hrvatsku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija se, nakon desetodnevnih priprema, vratila iz SAD-a. No dečki već nakon božićnih blagdana nastavljaju s pripremama - od 27. do 30. prosinca zakazan je sparing s reprezentacijom Mađarske u Zagrebu.

Početkom nove godine, od 4. do 6. siječnja, u Dubrovniku će se igrati turnir na kojem će, osim Hrvatske, sudjelovati Brazil, Crna Gora i Njemačka. Hrvatska u Beograd putuje 8. siječnja iz Tivta, a 10. siječnja otvara Europsko prvenstvo u beogradskoj Kombank areni utakmicom protiv domaćina.

Pripreme smo odradili na najbolji mogući način. Sve što je bilo u planu je i ostvareno. Moram istaknuti oduševljenje uvjetima za rad koje smo imali u SAD-u. Na pripremama smo dva puta pobijedili domaćina. Iako rezultat nije u prvom planu, uvijek je lijepo pobjediti. Još ima dosta stvari koje moramo korigirati u ovom kratkom vremenu pred Europsko prvenstvo, prije svega u obrambenom dijelu igre, ali moram izraziti zadovoljstvo načinom na koji je odrađen ovaj dio priprema, izjavio je po povratku u Hrvatsku izbornik Ivica Tucak.

Iduća 2016. je izrazito zahtjevna godina, u kojoj uz Europsko prvenstvo odmah početkom siječnja u Beogradu, imamo i Svjetsku ligu, u kojoj se nadamo plasmanu na Superfinale. Kao aktualni olimpijski pobjednici u Rio odlazimo s velikim očekivanjima. Svaki od nadolazećih nastupa nam je iznimno bitan. Vjerujem da ćemo u Riju biti u top formi, izjavio je dopredsjednik HVS-a Perica Bukić.