Marta Žderić i Domagoj Duvnjak najbolji u 2015.

Marta Žderić, golmanica Budućnosti iz Podgorice i Domagoj Duvnjak, igrač THW Kiela, proglašeni su najboljim hrvatskim rukometašima u 2015. u izboru Hrvatskog rukometnog saveza i Sportskih novosti. 

Srednji vanjski Kiela Duvnjak, kojem je to četvrti uzastopni naslov najboljeg hrvatskog rukometaša, osvojio je 52 boda, dva više od drugoplasiranog Renata Sulića, a treće mjesto osvojio je Luka Stepančić s 26 bodova.

Vrlo mi je drago što sam dobio povjerenje svih koji su glasovali. Poštujem sve igrače koji su bili u konkurenciji. Ova nagrada mi je obveza iako znam da Hrvatska ima mnogo dobrih rukometaša i da je bilo tko mogao dobiti ovu prestižnu nagradu. Žao mi je što ne mogu osobno preuzeti nagradu zbog obveza u klubu. Bit će prilike za proslaviti sa suigračima koji su mi svi redom poslali čestitke, poručio je Duvnjak.

Žderić skinula s trona Penezić

Sedam godina uzastopno najbolja igračica bila je Andrea Penezić, a ove godine dominaciju joj je prekinula vratarka Marta Žderić koja je osvojila 65 bodova, jednako kao i Penezić, ali s više dodijeljenih prvih mjesta u glasovanju. Žderić je sa svojom Budućnosti podigla trofej Lige prvakinja.

Osvojila sam zlato i srebro s klubom u protekle dvije godine. Vrlo sam sretna i želim se iskreno zahvaliti svima koji su glasali za mene. Nadam se da će 2016. biti uspješna jednako kao i 2015. Nadam se da će i s reprezentacijom krenuti na bolje i da ćemo ponovno krenuti na velika natjecanja, izjavila je Žderić.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Zdenko Kordi koji vodi našički Nexe, a najbolji sudački par su Matija Gubica i Boris Milošević.Na svečanosti pod nazivom "Večer rukometa" predstavljen je i službeni logotip Europskog prvenstva 2018. kojemu će domaćin biti Hrvatska.