Serena i Đoković najbolji na svijetu

U svom tradicionalnom godišnjem izboru Međunarodna teniska federacija (ITF) proglasila je Amerikanku Serenu Williams i Srbina Novaka Đokovića svjetskim prvacima za 2015. godinu.

Najboljoj svjetskoj tenisačici ovo je šesti put da je proglašena najboljom, dok je Đoković po peti puta postao dobitnikom ovog priznanja.

U konkurenciji ženskih parova svjetske su prvakinje Švicarka Martina Hingis i Indijka Sania Mirza, a među tenisačima to su priznanje po prvi put u karijeri zaslužili Nizozemac Jean-Julien Rojer i Rumunj Horia Tecau. Zanimljivo, Hingis je ponovno proglašena svjetskom prvakinjom nakon 15 godina. Posljednje priznanje ITF-a dobila je 2000. godine, ali u pojedinačnoj konkurenciji.

Mađarica Dalma Galfi i Amerikanac Taylor Fritz su ITF-ovi svjetski prvaci u juniorskoj konkurenciji, a Nizozemka Jiske Griffioen i Japanac Shingo Kunieda primili su priznanje u konkurenciji tenisača u kolicima.

Već prema tradiciji, dobitnicima će priznanja biti uručena 31. svibnja 2016. godine na gala večeri u Parizu, tijekom održavanja turnira u Roland Garrosu.