Predstavljena knjiga "Dinamo - povijest i zlatnih deset godina"

Na Maksimiru je predstavljena knjiga Dinamo - povijest i zlatnih deset godina autora Miroslava Tomaševića.

Knjiga ima 530 stranica i obuhvaća razdoblje od osnutka kluba 1911. godine do današnjih dana, s naglaskom na posljednje desetljeće kluba koje je, prema rezultatima, bilo najuspješnije. Posebno sam ponosan što je u knjizi prvi put  predstavljen i originalni statut "Građanskog" iz 1911. godine,  ulaznica s prve Uefa utakmice iz 1958. godine, kao i fotografija u boji pobjednika Kupa sajamskih gradova koju nam je iz osobne arhive ustupio igrač te slavne generacije Filip Blašković, naglasio je autor predstavljajući knjigu.

O knjizi su govorili počasni predsjednik Dinama i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te aktualni predsjednik kluba Mirko Barišić koji je izrazio žaljenje što s nama nije jedan od mojih najboljih suradnika Zdravko Mamić koji je ugradio sebe u sve uspjehe modroga kluba. Nadam se da ćemo uskoro ponovno raditi zajedno.

Svoj obol tim uspjesima dao je i aktualni sportski direktor i trener Modrih Zoran Mamić, koji je na svim svojim dužnostima osvojio čak 20 trofeja: U posljednjih deset godina otkad sam se vratio u Dinamo bio sam igrač, sportski direktor i trener i želio bih da Dinamo u idućih sto godina bude uspješan kao što je bio u tih deset posljednjih godina.

Nakon predstavljanja knjige prikazan je i 70-minutni film Ivice Blažička o posljednjih deset godina modrog kluba pod nazivom Dinamovih 10.