Blatter: Osjećam se izdano

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter i predsjednik UEFA-e Michel Platini najavili su, nakon što im je etički odbor krovne nogometne organziacije zabranio rad u nogometu na osam godina, da će se žaliti na suspenziju. 

Bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije i trostruki osvajač Zlatne lopte Platini je najavio žalbu pred Sporstkim arbitražnim sudom, kazavši da je miran u duši te da osuđuje pravu predstavu koju su iscenirala tijela bez ikakvog legimtimiteta i vjerodostojnosti, a s ciljem da uprljaju njegovo ime.

Paralelno sa sazivanjem Sporstkog arbitražnog suda, odlučan sam žaliti se, kada za to dođe vrijeme, i pred civilnim sudovima kako bi dobio priliku da obranim svoj integritet od štete koju trpim već tjednima. Ići ću do kraja u tom postupku, kazao je Platini.

Švicarac Blatter, koji FIFA-om predsjeda od 1998., je kazao da se osjeća izdanim i misli da je poslužio kao vreća za udaranje, napomenuvši kako će iskoristiti sva sredstva u žalbi na odluku FIFA-inog etičkog odbora.

Žalit ćemo se pred prizivnim povjerenstvom FIFA-e, a zatim pred Sporstkim arbitražnim sudom te pred švicarskim sudom, izjavio je Blatter na konferenciji za  novinare.  Pitate me osjećam li se izdano. Odgovor je da. Etičko povjerenstvo treba prosuđivati etičko ponašanje, ali ono negira dokaze i pokušava konstruirati nešto što nije istina, dodao je Švicarac. Naglasio je i kako smatra da je Platini častan čovjek.

Oglasila se i UEFA-a, koja je izrazila ekstremno razočarenje zbog suspenzije od osam godina koja je dosuđena njenom predsjedniku od 2007. te je naglasila da ga podržava u njegovom pravu na pravedan postupak.

UEFA ističe da se na tu odluku moguće žaliti te inzistira na Platinijevom pravu da dobije priliku oprati svoje ime u slučaju spornog transfera od 1,8 milijuna eura.