Trener Raya Vallecana: Osjećamo se ukaljano i poniženo

Nogometaši Real Madrida pobijedili su u spektakularnoj utakmici na svom Bernabeu gradskog suparnika Rayo Vallecana s čak 10:2, a Real je postao prva momčad  od 1960. godine koja je u jednoj utakmici Primere postigla deset golova.

Tako težak poraz gostima bi možda i lakše pao da nisu vodili 2:1, te da na kraju nisu ostali s čak dva igrača zbog crvenih katona. Prvo im je u 15. minuti isključen Tito zbog neopreznog starta, a u 28. je Rayo ostao i bez Josea Raula Baene koji je prema mnogima dobio nezasluženi drugi žuti. Kao da to nije bilo dosta sudac utakmice Villanueve je pokazao na bijelu točku s koje je bio precizan Cristiano Ronaldo.

Trener Rayo Vallecana Paco Jemez imao je svoje mišljenje o utakmici, ali i o suđenju: Sve što je mogao, napravio je pogrešno! Već dugo nisam vidio nešto ovako groteskno i sramotno. Izgubili smo sve, pa čak i vjerodostojnost koju smo do jučer imali. Osjećamo se ukaljano i poniženo, od prvoga do zadnjega. Kada vidite svoje igrače, odrasle muškarce, odvaljene kao od stijene, kako plaču u svlačionici, ne možete a da se ne sažalite. Što je najgore, nisam im mogao dati nikakvo objašnjenje, mogao ih samo pokušati utješiti. Ne znam kad ćemo se oporaviti od ovog udarca.

Trener Reala Rafael Benitez nije imao komentara.

Utakmica je imala tri faze. Posljednja je kada se moja momčad nametnula, prije svega zbog brojčane nadmoći. No neću propitkivati sučeve odluke, rekao je Benitez te se nadovezao na zvižduke koji su se mogli čuti nakon sudačkih odluka: Nisam čuo zvižduke. Ronaldove geste? Uvijek ponavljamo i pričamo o istim stvarima.