Mamiću nakon jesenskog naslova "puna kapa nogometa"

Nakon svih stresova, uhićenja prvog čovjeka kluba, pa čak i trenera, pada forme, no potom i oporavka te povratka na prvo mjesto ljestvice, kao i ipak solidnih predstava u Ligi prvaka, hrvatski prvak Dinamo je pobjedom nad Interom i osvajanjem počasnog naslova jesenskog prvaka okončao 2015. godinu.

Čestitam momčadi na jesenskom naslovu prvaka i na kalendarski fantastičnoj godini. Osvojili smo duplu krunu u svibnju, igrali smo Ligu prvaka, postali jesenski prvaci, juniori su prošli grupu UEFA Youth league, reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo. Bilo je puno lijepih trenutaka i to me veseli. Ne bih ulazio u detaljnu analizu utakmica jer mi je puna kapa nogometa za neko vrijeme, rekao je trener modrih Zoran Mamić.

Što je rekao igračima na poluvremenu utakmice i kakvo je stanje s ozljedom Marka Pjace? Tražio sam da igrači budu konkretniji i da rade više jedni za druge. Svi su radili kretanje samo za sebe, a ne za svog suigrača i tražio sam da to poprave u drugom dijelu. Pjaca je dobio nezgodan udarac iznad zgloba, bio je na pregledu i nije ništa strašno iako se on uplašio u tom trenutku. Već sad normalno hoda.

Pred igračima Dinama je odmor, što ujedno znači da stiže i zimski prijelazni rok.

Dobili smo jednu konkretnu ponudu za Pinta, odbili smo taj klub i to je to. Ne bih govorio o imenu kluba o kojem se radi jer ne bi bilo korektno. Upiti i šuškanja o nekim igračima postoje, ali nemamo ništa konkretno i vjerujem da neće biti velikog prometa tijekom zimske pauze. Ne razmišljamo, stav kluba je da nema prodaje, ali ako dođe nešto konkretno i nemoralno spremni smo razgovarati, objasnio je Mamić.

Potom je komentirao i nadolazeći zimski prijelazni rok te situaciju s izvršnim predsjednikom kluba Zdravkom Mamićem: Neće biti problema zbog toga što Zdravko ne smije obnašati svoju funkciju u klubu. Ima dovoljno ljudi, glavni direktor Svetina, predsjednik Barišić, ja, ima nas dosta... Mislim da neće biti nikakvog stresa u komunikaciji ili predstavljanju kluba zbog toga što Zdravko nije tu. Znamo njegovu važnost za klub i nadam se da ću ubrzo dobiti dozvolu da smijemo komunicirati. Morat ću dati iskaz, uzet ću blagodat obitelji da me skinu s liste svjedoka i da možemo normalno komunicirati. Nadam se da će to biti brzo, zaključio je trener Dinama.