Možnik i Seligman osvojili Memorijal Stjepan Boltižar

Marijo Možnik i Robert Seligman osvojili su Memorijal Stjepan Boltižar koji je u organizaciji ZTD Hrvatski sokol održan u zagrebačkom Sokolskom domu.

Finalist nedavnog Svjetskog prvenstva, pobijedio je na konju s hvataljkama sa visokih 15,200 bodova, pritom osvojio nagradu od 500 eura i iza sebe ostavio srebrnog Filipa Udea (14,900).

Bila su ovo dva super predbožićna dana u Zagrebu. Naši prijatelji u ZTD-u jako lijepo su nas ugostili. Posjetili smo najljepši europski advent, sada se dobro predstavili na natjecanju i osvojili lijepu nagradu. Nažalost, puknuli su mi žuljevi na obje ruke i posljednja tri dana nisam mogao dobro trenirati. Znam, ovo je više bio revijalni nastup i lijepo druženje, ali ja nisam htio samo revijalno nastupiti. Želio sam se od ove sezone oprostiti s pobjedom što sam na kraju i uspio, rekao je Robert Seligman.

Bilo je začuđujuće dobro za mene. Čak se nisam ni previše izmučio. Mislio sam da će biti teže, jer nisam u punom treningu. Ali, s obzirom na to da je kraj naporne godine, zadovoljan sam. Od ponedjeljka kreću nove pripreme, tek ću na Božić biti slobodan. Nemam vremena, kvalifikacije za Olimpijske igre imam već u travnju, čeka me cijeli višeboj, a uz to moram spremiti jakog konja sa startom 7.1. Svaka minuta mi je bitna, poručio je Ude.

Marijo Možnik poprilično se namučio za prvu nagradu od 300 eura na preči. Njegov klupski kolega, mladi Tin Srbić bacio mu je rukavicu s vrlo dobrom vježbom od 14,850. No, Marijo je na kraju pobijedio s minimalnom prednošću od 0,016 bodova.

Izvukao sam to na iskustvo. Tin posljednje dvije godine jako dobro napreduje i on će mi svakako biti dobar motivator do kraja karijere. Imat ću nekoga u dvorani tko će me pritiskati da se ne opuštam. Ja ću nakon Nove godine imati tjedan dana aktivnog odmora. Idem u Francusku na bordanje, a onda kreću pripreme za novu sezonu. Meni će najbitnije biti Europsko prvenstvo na proljeće u Bernu. Tamo dolazim kao europski prvak što je lijep osjećaj, ali i ogromna odgovornost. Veliki će izazov biti obraniti to zlato, najavio je Možnik.

REZULTATI
Konj s hvataljkama: 1. Robert Seligman (Osijek Žito) 15,200, 2. Filip Ude (Marijan Zadravec Macan) 14,900, 3. Kristijan Vugrinski (ZTD Hrvatski sokol) 13,933, 4. Leonardo Kušan (ZTD) 13,400, 5. Matija Baron (ZTD) 13,000, 6. Jakov Vlahek (ZTD) 12,600
Preča: 1. Marijo Možnik (ZTD) 14,866, 2. Tin Srbić (ZTD) 14,850, 3. Anton Kovačević (ZTD) 12,250