Mourinho više nije trener Chelseaja

Jose Mourinho više nije trener Chelseaja, službeno je potvrdio klub sa Stamford Bridgea. Već se nagađa o nasljedniku, a prema pisanju medija to bi mogao biti Nizozemac Guus Hiddink.

Engleski prvak odlučio je prekinuti suradnju s poznatim trenerom zbog grozne sezone, u kojoj se Blues našao na samo bod od zone ispadanja. U 16 odigranih kola Chelsea je uspio skupiti tek 15 bodova i trenutačno je na 16. poziciji u engleskom prvenstvu. Svoj drugi mandat na Stamford Bridgeu Portugalac je započeo 2013. godine, te je prošle sezone osvojio naslov engleskog prvaka i pobjednika Liga kupa.

Tijekom prvog boravka na klupi Chelseaja, od 2004. do 2007. godine, Mourinho je osvojio dva naslova engleskog prvaka, a potom je uspješno vodio i milanski Inter s kojim je 2010. godine osvojio i Ligu prvaka, te Real iz Madrida, s kojim je bio prvak Španjolske.

Iako se već duže vrijeme priča o smjeni, Mourinho je imao jaku potporu od navijača, ali i igrača, sadašnjih i bivših. Tako je legenda kluba Frank Lampard rekao kako ne misli da Mourinha treba smijeniti jer to ne bi spasilo sezonu.

Na pitanje o mogućnosti da Mourinho bude smijenjen, Lampard je odgovorio da je to odluka samo jednog čovjeka, Romana Abramoviča. On razmatra tu mogućnost. Bili smo u ovakvoj situaciji s Chelsejem, kada su se treneri mijenjali usred sezone. No, moram reći da je, kada su dovodili Josea Mourinha, to bio dugoročan plan. Što se može dobiti time da ga se sada riješe? Chelsea sigurno neće biti među prvih četiri kluba. Ni među prvih šest. Neće ispasti u drugu ligu, ako budemo iskreni i mislim da Roman Abramovič sada razmišlja da bi bilo dobro pričekati i vidjeti što će donijeti kraj sezone, kazao je Lampard.

Abramovič je od preuzimanja Chelseaja 2003. godine promijenio osam menadžera, no s Mourinhom, svojevrsnim simbolom kluba, dugo je oklijevao, nadajući se da će momčad pronaći pravi put nakon prošlosezonske titule prvaka.

Pozornost je sada usmjerena prema izboru novog trenera, ali i prema sporazumu o raskidu, jer Mourinho od kolovoza ove godine ima novi, bogatiji četverogodišnji ugovor vrijedan čak 13 milijuna funti po sezoni.