Mršić za HRT: Top 16 je u moje vrijeme bio normalan domet

Cedevita je ostvarila povijesni uspjeh, izborila je plasman u Top 16 Eurolige, što dugo vremena nije uspjelo niti jednom hrvatskom klubu. U četvrtak igra s Caja laboralom u Španjolskoj.

Plasirali smo se u Top 16, što je lijep rezultat. Ja osobno ne shvaćam razmjere tog rezultata, jer kroz moju igračku karijeru to je bio neki normalan domet, uvijek se smatralo da moramo biti dio najboljih europskih klubova. Najponosniji sam jer smo ljude u Zagrebu uspjeli zainteresirati za košarku, za naš klub, koji nije Cibona i nema armiju navijača, uspjeli smo u kratkom periodu četiri puta zaredom napuniti Dom Dražena Petrovića, to me čini najradosnijim, rekao je Mršić.

Ako budu očekivani rezultata, ponovno ćemo u drugom krugu biti s Caja Laboralom u grupi. Odlična su momčad, od početka natjecanja drže drugo mjesto u grupi. Odlični su, izuzetno agresivni u obrani i napadu. Glavni cilj je zaustaviti njihovbe brze napade i realizaciju u prvih osam sekundi napada, Drugi cilj je kontrolirati skok, što nismo radili u zadnje dvije utakmice protiv Efesa i Milana. No u prvoj utakmici protiv Caje to smo uspjeli, bilo je 49-30 u skoku, zato smo ih i dobili. Vidjet ćemo hoćemo li opet uspjeti, oni u zadnje vrijeme igraju lošije, u seriji su od tri poraza. Padom Bourosisa, koji je već igrač u godinama, dogodio se i njihov pad. Ova pobjeda bi im bila 199. pobjeda u Euroligi, ako dođu do 200  postali bi tek šesti klub u Europi koji je to uspio
, dodao je Mršić.

Uz hvatanje rezultata, do početka drugog kruga Eurolige želimo razigrati igrače koji su igrali manje, osvježiti ove koji su iznijeli prvi dio sezonje. Svaka utakmica je izazov, želimo se u Španjolskoj pokazati u što boljem svijetlu, ali ideja je razigrati Žorića i Walkera, pa Mazalinu, koji je također bitan za budućnost, omogućiti minutažu, koja će mu dati dodatnu motivaciju, zaključio ie trener Cedevite.