Lampard: Chelsea treba promjene, ali ne treba mijenjati Mourinha

Bivši nogometaš Chelsea Frank Lampard smatra da njegov bivši klub, zbog krize koju prolazi, iziskuje hitnu promjenu kako bi se spasila ova sezona, ali ne misli da to znači da treba smijeniti trenera Josea Mourinha.

Lampard, najbolji strijelac u povijesti Chelsea koji je bio i kapetan kada je klub osvojio Ligu prvaka 2012., kazao je kako ne zna je li Mourinho izgubio autoritet među igračima, ali ističe kako oni igraju ispod svoje razine.

Nakon što je odgledao utakmicu protiv Leicestera koju je Chelsea izgubio sa 1:2, Lampard je kazao da je sadašnje stanje za njega nemoguće. To su dobri igrači, ali mnogi od njih igraju ispod svoje razine i to je tako već neko vrijeme, rekao je 37-godišnji Lampard koji je u 648 utakmica za Chelsea zabio 211 golova.

Chelsea bi u lošoj godini trebao biti na šestom mjestu. Tamo bi trebali biti i sada, ali ovo gdje su sada, samo par bodova od zone ispadanja u drugu ligu, to je nemoguće.

Britanski kladioničari su ponudili okladu da će Mourinho, koji je izjavio da su ga igrači izdali nakon poraza od Leicestera, biti sljedeći trener u Premier League koji će dobitio otkaz. Porazom od Leicestera, koji je sada na vrhu ljestvice, Chelsea je na 16. mjestu samo bod iznad zone ispadanja u drugu ligu, nakon devet poraza u 16 prvenstvenih utakmica sa 20 bodova zaostatka za Leicesterom.

Na pitanje o mogućnosti da Mourinho bude smijenje, Lampard je odgovorio da je to odluka samo jednog čovjeka, Romana Abramoviča. On razmatra tu mogućnost. Bili smo u ovakvoj situaciji s Chelsejem, kada su se treneri mijenjali usred sezone.

No, moram reći da je, kada su dovodili Josea Mourinha, to bio dugoročan plan. Što se može dobiti time da ga se sada riješe? Chelsea sigurno neće biti među prvih četiri kluba. Ni među prvih šest. Neće ispasti u drugu ligu, ako budemo iskreni i mislim da Roman Abramovič sada razmišlja da bi bilo dobro pričekati i vidjeti što će donijeti kraj sezone, kazao je Lampard koji trenutačno igra u MLS-u u momčadi New York City.