Zubčić u NBA razvojnoj ligi: Odlučio sam slijediti snove

Sljedeća stepenica u mojoj karijeri je Oklahoma City Blue, klub iz NBA razvojne lige (NBA D-League), napisao je na facebook profilu Tomislav Zubčić, bivši košarkaš Cedevite.

Otkako sam uzeo loptu u ruke cilj mi je biti igrati s najboljima. Nakon iznenadnog razlaza s KK Cedevita dobio sam brojne ponude iz europske košarke, ali sam odlučio slijediti snove i pokazati kvalitetu u SAD-u. Vjerujem da ću tamo pokazati kako mogu igrati u NBA ligi te da ću izboriti mjesto u rosteru NBA kluba, napisao je Zubčić i objasnio: Odlučio sam bolje materijalne uvjete u Europi "žrtvovati" za priliku igranja u NBA ligi. Hvala svima koji vjeruju u mene i koji su mi potpora! It's showtime!

Prije šest tjedana 25-godišnji Zadranin izbačen je iz prve momčadi hrvatskog prvaka. Uz Bilana i Žorića, trebao je biti najvažnija karika reketa Cedevite, no svojom igrom i ponašanjem nije zadovoljio klupske standarde.

Tomislava poznajem jako dugo, dobar je dečko, dobar igrač, ali neke stvari mi se nisu sviđale i morao sam donijeti odluku za koju sam smatrao da je u tom trenutku dobra za momčad. To sam napravio teška srca, ali sam morao to napraviti, pojasnio je u emisiju Studio Veljko Mršić.