Jeličić o EURO-u: Igrači su most između navijača i HNS-a

Naš stručnjak Joško Jeličić detaljno je analizirao hrvatsku skupinu na Europskom prvenstvu 2016. godine, a osvrnuo se i na ostale skupine.

Smatra da je ključno stanje naše momčadi, te da se moramo nadati zdravlju važnih igrača, ali i kakvom-takvom popravljanju odnosa s navijačima.

Složio bih se s mišljenjem većine, a to je da smo dobili relativno tešku skupinu. No deplasirano je šest mjeseci prije početka natjecanja nešto prognozirati, počeo je analizu Jeličić.

Osim Češke, koja je dosta fizički moćna momčad, ima iznimno agresivne, visoke i jake nogometaše, jedan blok koji je većinom iz domaće lige, rekao bih da i Španjolci i Turci preferiraju ljepši nogomet, što nama odgovara. No nama je bitno da mi u optimalnom stanju dočekamo sljedeće ljeto, da naši vitalni igrači budu zdravi i spremni na tako teško natjecanje, smatra Jeličić.

Komentirao je i navijače: Vrlo bitno je srediti odnos s navijačima, reprezentativcu su zaslužili podršku, oni su nekakav balans između navijača i Hrvatskog nogometnog saveza, gdje postoje nepremostive prepreke i ne vidim način da se one riješe. No s obzirom da su nas isprovocirali karakterom i pristupom u zadnjih nekoliko utakmica, odnosno samom činjenicom da opet idemo na veliko natjecanje, mislim da su zaslužili podršku, posebno jer je naša reprezentacija uvijek imala domoljubni, emotivni karakter, bitna joj je podrška s tribina, rekao je Jeličić.

Detaljnu analizu sva tri suparnika pogledajte u videu.