Ekipno PH: ZPK i Medveščak podijelili prvo mjesto

Na Ekipnom prvenstvu Hrvatske, koje se ovog vikenda održavalo u Rijeci, prvo mjesto kod muškaraca prvi put u povijesti podijelili su Zagrebački plivački klub i plivački klub Medveščak. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela domaća ekipa plivačkog kluba Primorje, drugo mjesto osvojila je ekipa Zagrebačkog plivačkog kluba, dok je treće mjesto pripalo plivačicama Dubrave.

Hrvatski plivački reprezentativac Mario Todorović potvrdio je izvrsnu formu. On je plivao za Zagrebački plivački klub, a novi osobni rekord isplivao je u disciplini 50 metara slobodno s vremenom 21.84. U disciplini 100 metara leptir plivao je u vremenu 52.34, dok je na 200 metara leptir isplivao rezultat 2:02.73.

U štafeti 4x100 metara slobodno svoju dionicu isplivao je za 48.57, dok je u štafeti 4x200 metara slobodno, kao prvi u štafeti, ostvario vrijeme 1:48.93. U disciplini 4x100 metara mješovito Todorović je, kao treća izmjena, isplivao 51.76.


Jako sam zadovoljan svojim nastupom na Ekipnom prvenstvu Hrvatske. Isplivao sam osobni rekord u disciplini 50 metara slobodno, dok su ostale utrke bile na visokoj razini. Natjecanje je bilo izuzetno zanimljivo, gdje se svaka disciplina i svaki bod zbrajao. U zadnjoj disciplini smo uspjeli dostići plivački klub Medveščak i podijeliti prvo mjesto s njima, po prvi puta u povijesti. Zahvaljujem cijelom svom timu što su dali sve od sebe, a posebno našem treneru u klubu Peri Kuterovcu, izjavio je Mario Todorović.