HNS o magli: Susret Osijek - Dinamo odigran u skladu s propisima

Nakon susreta 20. kola MAXtv Prve lige između Osijeka i Dinama, na zahtjev predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker dobiveno je hitno očitovanje Komisije nogometnih sudaca o odluci suca utakmice Marija Zebeca da se susret odigra do kraja unatoč gustoj magli.

Komisija nogometnih sudaca je u odgovoru predsjedniku HNS-a naglasila kako je sudac Zebec postupio u skladu s Pravilima nogometne igre koja nalažu da se utakmica zbog magle može prekinuti u slučaju da se s centra igrališta ne vide vrata, a to u Osijeku nije bio slučaj.

Imam potpuno povjerenje u svaku stručnu organizaciju u Savezu da svoj posao radi u skladu sa Statutom Saveza, pravilnicima i propisima. U konkretnom slučaju, siguran sam da je odluka nadležnih dužnosnika bila ispravna i donesena u duhu Pravila nogometne igre, uzimajući u obzir sve navedene okolnosti, rekao je Šuker za HNS-ov službeni portal.

Žao nam je zbog navijača na stadionu i gledatelja na televiziji, ali ne možemo utjecati na višu silu, u ovom slučaju - na maglu, dodao je.

Iz NK Osijeka žalili su se na loše uvjete u Gradskom vrtu tijekom drugog poluvremena. Nezadovoljni su bili i gledatelji, uz komentare da se "nisu vidjeli ni igrači ni lopta ni semafor".