Vaterpolisti na američkoj turneji: U Santa Ani imamo idealne uvjete

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doputovala je u Sjedinjene Američke Države. Hrvatski vaterpolisti, izravno s aerodroma u Los Angelesu, otišli su u Santa Anu. Tamo će sljedećih deset dana biti gosti američke reprezentacije.

Pred nama su važna natjecanja u olimpijskoj godini. Pripremna faza pokazat će u kakvom je tko stanju. Poslužit će nam kako bismo se što bolje pripremili za natjecanja koja su pred nama. U Santa Ani imamo idealne uvjete, rekao je reprezentativac Petar Muslim.

Na pripreme u SAD otputovali su: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Petar Muslim, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić i Dinko Pivalica.
        
Reprezentacija se u Hrvatsku vraća 23. prosinca. Nakon nekoliko dana odmora, slijede pripreme u Zagrebu od 27. do 30. prosinca, kada će uz trening s reprezentacijom Mađarske odigrati i službenu prijateljsku utakmicu.

Početkom nove godine, od 4. - 6. siječnja, u Dubrovniku će se igrati turnir na kojem će, osim Hrvatske, sudjelovati Brazil, Crna Gora i Njemačka.

Hrvatska u Beograd putuje 8. siječnja iz Tivta, a 10. siječnja otvara Europsko prvenstvo u beogradskoj Kombank areni protiv domaćina.