Šuker: Skupina nije lagana, a dalje idu Hrvatska i Španjolska

Predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Davor Šuker rekao je u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE da se nada da će Hrvatska i Španjolska zauzeti vodeća dva mjesta u skupini na Europskom prvenstvu.

Ustvrdio je i da Real Madrid za koji igraju Luka Modrić i Mateo Kovačić još može biti prvak Španjolske jer je prvenstvo dugo pa stigne nadoknaditi bodovni zaostatak za Barcelonom i Atletico Madridom.

Potpisao bih da se mi i Španjolci sučelimo u posljednjem kolu skupine svaki s po šest bodova. Nadam se da će tako biti pa da se u zadnjem kolu ne mora ići pod svaku cijenu na tri boda. Nadam se da će se dalje plasirati Hrvatska i Španjolska, rekao je Šuker.

Ponovio je da je zadovoljan ždrijebom koji je Hrvatskoj za protivnike dodijelio Španjolsku, Tursku i Češku. Zadovoljan sam jer imamo Španjolsku, glavnog favorita za osvajanje Eura. Drago mi je što nismo dobili laganu skupinu pa da se poslije može govoriti da smo trebali odigrati bolje. Ovo je jedna teška skupina i to mi se sviđa. Tu ili jesi ili nisi, i to je sve, istaknuo je 47-godišnji bivši napadač Hrvatske, Real Madrida i Seville.

Hrvatska će u lipnju u Francuskoj prvo igrati s Turskom pa Češkom.

Najvažnije su prve dvije utakmice. Nadam se da će i Španjolska obje dobiti s velikom gol razlikom, no nikome neće biti lako. Španjolska je broj jedan, prva na FIFA-inoj ljestvici, ako pogledamo gdje je Češka također ćemo vidjeti da je to snažna momčad u posljednje vrijeme, a Turska je uvijek dobra s obzirom na ulaganja i fanatične igrače. Španjolci baš kao i Englezi plaču uoči europskih i svjetskih prvenstava, a onda dobro odigraju, rekao je Šuker.

Španjolskog novinara zanimalo je hoće li u veznom redu igrati Modrić, Kovačić i Rakitić, dvojica nogometaša Real Madrida i jedan Barcelone.

Moguće je, no želim reći da je za nas najvažnije što smo se kvalificirali na Euro jer naše gospodarstvo nije snažno, naši političari ne ulažu puno u nogomet, imamo problema s infrastrukturom. No imamo golemi talent. Za nas je važno igrati na ovakvim prvenstvima kako bi onda mogli ulagati u mlade igrače, poput reprezentacije do 17 godina koja je fantastična, odgovorio je Šuker.

Upitan da prokomentira aktualnu situaciju u Real Madridu, klubu u kojem je tresao mreže od 1996. do 1999., rekao je: Nemam loših riječi za Real Madrid. U utakmici protiv Barcelone pogreška je bila u obrani, ne mogu se puštati tako veliki igrači 'jedan na jedan', treba se zatvoriti i napadati. Na igralištu pobjeđuje vezni red pa Real Madrid može dobivati ako ima veći posjed lopte, no prvenstvo je dugo. Vidio sam Florentina Péreza u Parizu i rekao sam mu da se nadam da će pobjednik biti Real Madrid.

Posljednjih dana se u medijima nagađa da bi Real Madrid mogao posegnuti za napadačem Poljske i Bayern Münchena Robertom Lewandowskim.

Da, gledajući iz kuta navijača on je veliki igrač, no zadovoljan je u Bayernu. Uvijek kada se pojavi neki veliki igrač u Europi može završiti u Real Madridu, nije to ništa novo, zaključio je Šuker.