Čačić: Skupina je zahtjevna, što će nam biti dodatni izazov

Marko Šapit detaljnije je s izbornikom Antom Čačićem proanalizirao ždrijeb Europskog prvenstva 2016. u Parizu. Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D s europskim prvakom Španjolskom, Turskom i Češkom.

Prvi susret na EP-u Vatreni igraju 12. lipnja na Parku prinčeva u Parizu protiv Turske.

Dobra je reprezentacija, plasirala se na Europsko prvenstvo i posljednji dio kvalifikacija odradila kvalitetno. Sav respekt prema Turskoj, ali i prema Češkoj i Španjolskoj. Nemamo pravo skrivati se iza svoje kvalitete. Naša garancija su igrači koji igraju u ozbiljnim ligama te će kroz proljeće nastupati u elitnim klupskim natjecanjima.

Otvaranje je uvijek važno, no drugi dvoboj, sa Češkom u St. Etienneu 17. lipnja, mogao bi biti ključan.

Nemaju zvijezda, ali imaju momčadsku kvalitetu i dobrog trenera. Momčadski jaka reprezentacija u usponu. Na golu imaju iskusnog vratara. Skupina je dosta zahtjevna, što će nam biti dodatni izazov.

Favorit skupine je aktualni europski prvak Španjolska s kojom igramo 21. lipnja u Bordeauxu.

Moramo ići iz utakmice u utakmicu, bez obzira na to o kome se radi. Poslastica je i zadovoljstvo igrati protiv jedne takve reprezentacije.

Ovisno o rasporedu utakmice uskoro će se izabrati i kamp hrvatske reprezentacije, a od ponedjeljka kreće i prodaja ulaznica. Izbornik je još jednom pozvao navijače.

Europsko prvenstvo i igranje u Francuskoj prilika je da pokažemo da smo Hrvatska, da volimo svoju reprezentaciju i volimo nogomet. Očekujem da će naši ljudi u velikom broju gledati biti na utakmicama.