Turan o skupini s Hrvatskom: Turska će imati zadnju riječ

Vezni nogometaš Barcelone i najveća uzdanica turske reprezentacije Arda Turan istaknuo je, komentirajući jučerašnji ždrijeb za Europsko prvenstvo, kako je skupina s Hrvatskom, Španjolskom i Češkom teška, ali je dodao i da će Turska imati posljednju riječ na terenu.

Težak ždrijeb, snažni protivnici. No nogomet je igra gdje 22 igrača trče za loptom tijekom 90 minuta, a Turska ima posljednju riječ, poručio je Turan.

Hrvatska je od Turske ispala u četvrtfinalu Europskog prvenstva 2008. godine premda je sve do 122. minute vodila 1:0 pogotkom Ivana Klasnića. Tada je Semih Senturk u posljednjoj sekundi pogodio desni gornji kut vratara Stipe Pletikose, nakon čega su se izvodili kazneni udarci u kojima je Turska bila uspješnija od demoraliziranih Bilićevih nogometaša.

Hrvatska je, pak, na Europskom prvenstvu 1996. godine u Engleskoj u skupini pobijedila sa 1:0, a 2012. u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo slavila je i u Istanbulu sa 3:0. Nakon uzvrata u Zagrebu u kojem je bilo 0:0 Hrvatska se plasirala na prvenstvo, a Arda Turan je ispred televizora pratio utakmice u Poljskoj i Ukrajini.

Turan je ovog  ljeta prešao iz Atlético Madrida u Barcelonu, no pravo nastupa imat će tek u siječnju jer je krovna nogometna organizacija FIFA kaznila katalonski klub. Idući mjesec će se tako Rakitić i Turan naći rame uz rame u dresu Barcelone, a na protivničkim stranama u lipnju u prvoj utakmici skupine.