Del Bosque o Hrvatskoj: Jedna od najboljih momčadi na Euru

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u skupini D Europskog prvenstva 2016. u Francuskoj sa Španjolskom, Turskom i Češkom. Izbornik europskih prvaka Vicente del Bosque izjavio je kako Hrvatska ima jednu od najboljih momčadi na Euru.

U našoj skupini su Turska i Češka, momčadi koje su izbacile Nizozemsku s Eura. Hrvatska ima odlične igrače i jednu od najboljih momčadi. Bit će jako teško, ali mi idemo s ciljem da treći put zaredom osvojimo europsku krunu. To nitko dosad nije uspio, i to bilo fantastično za španjolski nogomet, rekao je španjolski izbornik i dodao: Dobro je što počinjemo 13. lipnja jer dobivamo još tri dana, a to će nam dobro doći. Mislim da će španjolski klubovi daleko dogurati u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

Hrvatska nam je protivnik i u kvalifikacijama za SP 2018., a upravo s njima otvaramo Euro. Vjerujem u svoje igrače i mislim da možemo napraviti zanimljive stvari. Nećemo se bojati nikoga, uživat ćemo u nogometu i vjerujem da ćemo predstaviti neke nove zvijezde, rekao je turski izbornik Fatih Terim.

Češki izbornik Pavel Vrba rekao mi je 'Vidimo se u Parizu' kad smo se zadnji puta sreli. O Španjolskoj nije potrebno trošiti riječi, oni su puni zvijezda, dodao je turski izbornik.