Rakitić o remiju s Deportivom: Šteta zbog izgubljenih bodova

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, strijelac za Barcelonu u remiju 2:2 s Deportivom, rekao je da žali zbog izgubljena dva boda jer su vodili 2:0 i utakmicu imali pod kontrolom, no da nisu zabrinuti zbog neočekivanog rezultata.

Treba čestitati Deportivu, odigrao je svoju utakmicu i zabio dva pogotka. Možda smo mi mogli zabiti treći i završiti s utakmicom, no sada treba dići glavu. Nije se dogodilo ništa strašno, u dobroj smo formi. Za tri dana je već nova utakmica i treba gledati naprijed, rekao je Rakitić koji je u 62. minuti postigao prvi ligaški gol u dresu Barcelone.

Barcelona je povela preko Lionela Messija u 39. minuti, a u 62. minuti je Rakitić opalio s 20-ak metara i atraktivno pogodio suprotni kut. Deportivo je smanjio u 78. minuti te izjednačio rezultat u 87.

Nismo se bili opustili, mi smo jaka i ujedinjena grupa igrača, gdje svi mogu igrati. Danas jednostavno nije bilo moguće pobijediti, šteta zbog izgubljenih bodova doma, pogotovu jer smo imali sve pod kontrolom no Deportivo je pokazao karakter. Sljedeću utakmicu nastojat ćemo pobijediti, rekao je Rakitić.

Uz Barcelonin trozub - Messi, Neymar, Suárez - on je jedan od rijetkih igrača koji su ove sezone zabili gol u prvenstvu. To je još uspjelo samo Iniesti, Bartri i Vermaelenu.