Španjolski mediji: Opasna skupina, Hrvatska uvijek čvrsta

Skupina je opasna, Španjolska nije imala sreće, a Hrvatska je pod vodstvom Modrića i Rakitića uvijek čvrsta, prvi je komentar španjolskih medija nakon ždrijeba skupina Europskog prvenstva u Francuskoj gdje će se u lipnju sučeliti Hrvatska, Španjolska, Turska i Češka.

Teška grupa za Španjolsku, ističu najveće dnevne novine El País. Dostojanstveni nasljednici talenta i nestalnosti bivše Jugoslavije, Hrvati su se predstavili svijetu trećim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Sada se vraćaju u Francusku po nove pobjede, s nimalo manje nogometne kvalitete nego onda, napominje taj list.

Hrvatska je uspjela zasjesti u europsku nogometnu panoramu i od tada joj jedino preostaje rasti. Teško je očekivati da iskrsne druga generacija poput čudesne u kojoj su igrali Boban, Prosinečki i Šuker i koja je bila u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998., no oni koji su ih naslijedili nastavljaju njegovati isti talent i urođenu sposobnost natjecanja, piše sportski dnevni list AS s naslovom Uvijek čvrsta Hrvatska pod vodstvom Rakitića i Modrića.

Aktualna momčad Rakitića, Modrića i Mandžukića ostavlja trag u natjecanjima u kojima nastupa. Nekoliko lošijih uzastopnih rezultata doveli su do smjene Kovača i dolaska Čačića bez učinjene štete. Srećom po Hrvate došlo je do reakcije pa će se momčad opet vratiti u elitu, dodaje taj list.

Druge sportske novine, Marca, ističu Opasna grupa za Španjolsku.

Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni piše: Jedina dobra stvar za Španjolsku je što otvara prvenstvo protiv Čeha. Španjolska će se zatim morati ogledati s Turskom Fatiha Terima čija je zvijezda Arda Turan (Barcelona). A onda protiv Hrvatske Ivana Rakitića, Luke Modrića, a možda i Alena Halilovića. To su dva protivnika kojih se treba čuvati.

Španjolska nije imala sreće, pišu dnevne novine El Mundo. Hrvatska je najteži protivnik, ističe državna televizija TVE.