Čačić nakon ždrijeba: Možemo ravnopravno sa svima

U Parizu je 'ples kuglica' odredio da će hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu u Francuskoj sljedećeg ljeta snage odmjeriti protiv europskog prvaka Španjolske te Češke i Turske.

Treba malo proanalizirati, ali činjenica je da nema lake skupine, a ova je uvjetno rečeno jedna od zahtjevnijih. Mislim da se Hrvatska sa svim ovim momčadima može ravnopravno nositi, premda treba istaknuti Španjolsku koja je kao aktualni prvak Europe favorit skupine, rekao je za hns-cff.hr hrvatski izbornik Ante Čačić.

Bit će zanimljivo i neizvjesno, imamo priliku uzvratiti Turcima za ono nesretno ispadanje u Austriji, a Češka je jako dobro vođena u mandatu izbornika Vrbe. Mislim da je dobro što sa Španjolskom igramo poslije, oni će vjerojatno tada već razmišljati i o drugom krugu i mi u tome također vidimo svoju šansu, dodao je.

Neovisno o ishodu ždrijeba, Hrvatska ostaje pri svojem cilju, a to je pokušati biti bolji od svih protivnika u svim utakmicama.

Nemamo pravo ustuknuti, moramo se protiv svakoga pokušati nametnuti i prezentirati svoju neupitnu kvalitetu. Uvjeren sam da ćemo u tome uspjeti, zaključio je izbornik.