Pobjeda Hirschera, Zubčić 13. u Val d'Isereu

Jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić odvezao je odličnu drugu vožnju u trećem veleslalomu sezone u Val d'Isereu i zauzeo je 13. mjesto, s 2.64 sekunde zaostatka za pobjednikom Marcelom Hirscherom. 

Zadovoljan sam današnjom utrkom, još jedan plasman u Top 15, što je bio neki cilj za ovu sezonu. Prva runda je bila solidna, iako nisam baš bio zadovoljan, trebao sam više riskirati. Druga je bila dosta bolja, napravio sam par grešaka koje su me dosta stajale, ali, sve u svemu, zadovoljan sam, rekao je nakon utrke Filip Zubčić.

Hirscheru je to treća uzastopna pobjeda ove sezone, te 34. u karijeri. Austrijanac vodi i u ukupnom poretku Svjetskoga kupa s 360 bodova. Na drugom mjestu je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 317 bodova, a treći je Amerikanac Ted Ligety sa 180 bodova.

Hirscher, koji je bio u vodstvu nakon prve vožnje, je prošao dva laufa u ukupnom vremenu 2:08.49. Drugo mjesto zauzeo je Nijemac Felix Neureuther sa zaostakom od 1.29 sekundi, a treće Francuz Victor Muffat-Jeandet (+1.58).

Drugi Francuz koji je bio pri vrhu nakon prve vožnje, Thomas Fanara (4.), izletio je sa staze u drugom laufu. No domaćini ipak mogu biti zadovoljni broncom Muffata-Jeandeta.

Hirscher u vodstvu nakon prve vožnje, Zubčić vrlo dobar

U poretku veleslalomaša nakon tri utrke vodi Hircher s 260 bodova, drugi je Muffat-Jeandet sa 166 bodova, a bod manje na trećoj poziciji ima Neureuther. Zubčić je na 20. mjestu sa 42 boda.

U nedjelju je u Val d'Isereu i prvi slalom sezone, na kojemu će prvi put ove sezone nastupiti Ivica Kostelić. Plan našeg najboljeg skijaša je nastupiti na svim slalomima i kombinacijama.