MMA borac preminuo dok je skidao kilograme

Kineski MMA borac Yang Jian Bing (21) preminuo je prilikom pokušaja skidanja kilograma kako bi mogao nastupiti na jednoj borilačkoj priredbi na Filipinima.

Jian Bing je prilikom pokušaja skidanja kilograma kolabirao i hitno je prevezen u bolnicu u Pasayju zbog sumnje u toplinski udar. Nažalost, liječnici su mogli samo konstatirati smrt, po svemu sudeći od srčanog udara.

Svi smo šokirani. Naše misli i molitve su uz njegovu obitelj kojoj ćemo pomoći koliko možemo, kazao je organizator natjecanja Victor Cui.

Bivši MMA borac George Lockhart nedavno je izjavio kako je šokiran načinom na koji većina boraca prije borbi skida kilograme.

Sport se toliko razvio, sve je evoluiralo, ali praksa skidanja kilograma je i dalje primitivna. To je tako i u većini sportova u kojima se skidaju kile. Nisam mogao vjerovati da ljudi još uvijek to rade. Navuku trenirke. otrče u saunu ili jednostavno trče dok se ne spuste na traženu težinu ili ne spuste, kazao je Lockhart,  koji je radio s mnogim vrhunskim borcima.