Čačić ekskluzivno za HRT: Nitko se neće veseliti izvuče li Hrvatsku

Jedva čekam završetak ždrijeba, kako bi se mogli usredotočili na kompletnu pripremu za suparnike u našoj skupini i počeli živjeti Europsko prvenstvo, rekao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić ekskluzivno za HRT dan uoči ždrijeba skupina u Parizu.

Važno je da smo ovdje, da ćemo sutra biti u 'šeširu'. Nitko se neće veseliti da dobije Hrvatsku u svojoj skupini. Vjerujem i siguran sam da će naša reprezentaciji biti na nivou na kojem je bila u samoj završnici kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. I utakmica protiv Rusije pokazala je da imamo zavidni fond kvalitetnih igrača koji igraju u ozbiljnim ligama, tako da ne bi smjeli strepiti od bilo koje skupine, rekao je Čačić.

Neovisno o sutrašnjem ishodu ždrijeba, izbornik ističe da je cilj proći skupinu. A koga bi htio u njoj?

Sigurno ne bih htio biti u skupini s domaćinima, a ako trebam odabrati nekoga iz prve jakosne skupine onda je to Portugal. Moramo biti oprezni i respektirati svakoga. Nema autsajdera, smatra Čačić i poručuje: Euro nije samo igranje nogometa, ovo je prilika da Hrvatska bude Hrvatska u Francuskoj. Za one i koji ne igraju, za one koji su uz reprezentaciju. Da reprezentacija osjeća da je ambasador Hrvatske.

Koje će protivnike Hrvatskoj donijeti "ples kuglica", saznajte u subotu na Drugome programu HTV-a od 18 sati.