Pavasović-Visković suspendiran na dvije godine

Ljubo Pavasović-Visković, predsjednik NO HNK Hajduk, zbog grubog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema sucima utakmice kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od dvije godine.

Isti je prekršaj počinio u vrijeme dok se nalazi pod izdržavanjem pravomoćne kazne zabrane obavljanja funkcije od godinu dana pa mu se izriče jedinstvena kazna u trajanju od tri godine time da se umanjuje za dio konačno izrečene kazne od 6. veljače 2015. godine koji je izdržao, piše u priopćenju disciplinski sudac Krešimir Vlajčević.

Vlajčević je odluku donio prema pokrenutim disciplinskim postupcima temeljem prijava sudaca i delegata s utakmice 10. kola između Hajduka i Dinama.

Kaznu zabrane obavljanja funkcije  dobio je i Goran Vučević, sportski direktor kluba, zbog vrijeđanja sudaca. Vučević nije dobio tako strogu kaznu kao i Pavasović, njegova zabrana trajat će tek tri mjesec, a dobio je i novčanu kaznu u iznosu od 8000 kuna.

S mjesec dana zabrane obnašanja funkcije kažnjen je i oružar kluba Miro Čolak, koji je također vrijeđao suca, a mora platiti i iznos od 3000 kuna.

Na kraju je Vlajčević kaznio i HNK Hajduk koji je kao organizator utakmice kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 35.000 kuna zbog paljenja više desetaka pirotehničkih i eksplozivnih naprava nekoliko puta, ubacivanja istih u ograđeni dio igrališta od strane navijačke skupine Torcida te višekratnog neprimjerenog skandiranja i uvredljivog transparenta.

Da ne bi samo Hajduk bio kažnjen, zbog neprimjerenog skandiranja u dva navrata na dijela tribine gdje su se nalazili gostujući navijači, GNK Dinamo  kažnjen je sa 6000 kuna.