Sportske novosti biraju Sportaša godine

Sportske novosti ove godine proslavile su svoj 70. rođendan, a danas će tu proslavu okruniti dodjelom nagrade za Sportaša godine SN-a.

Sportski novinari iz cijele države imali su čast izabrati najbolje od najboljih za ovu godinu, a nagrade će dobiti najbolji sportaš i sportašica, kao i najbolja ekipa i momčad. Među kandidatima nalaze se stvarno impresivna imena.

U kategoriji sportaša godine nalaze se: Ivan Rakitić - dvostruka kruna u Španjolskoj , Ligi prvaka, europski Superkup, Filip Hrgović - prvak Europe, pobjednik WSB-a i 5. mjesto na SP-u, Damir Martin - prvak Europe u samcu, 5. mjesto na SP-u, Marijo Možnik - prvak Europe na preči, Andrej Krstinić - svjetski prvak u field samostrelu, Tonči Stipanović - bronca u laseru na EP-u.

U kategoriji sportašica nominirani su: Sandra Perković - srebro na SP-u, pobjednica Dijamantne lige, Blanka Vlašić - srebro na SP-u, Snježana Pejčić - srebro na EP-u, dva zlata, dva srebra i bronca na Svjetskom kupu, Maša Martinović - prvakinja Europe, zlato na Europskim igrama, pobjednica Svjetske lige, Iva Radoš - bronca na SP-u do 73 kg, bronca na Europskim igrama do 67 kg i srebro na Univerzijadi do 73 kg, Ana Zaninović - bronca na SP-u do 53 kg, srebro na Europskim igrama do 57 kg, Lucija Zaninović - bronca na Europskim igrama do 49 kg, srebro na Univerzijadi, Maja Poljak - pobjednica Lige prvakinja i klupskog SP-a, najbolja blokerica Europe i svijeta.

U kategoriji momčadi godine nominirani su: Valent i Martin Sinković - svjetski prvaci u dvojcu na pariće, vaterpolska reprezentacija - srebro na SP-u, srebro u Svjetskoj ligi, GNK Dinamo - dvostruka domaća kruna, Liga prvaka, PPD Zagreb - dvostruka domaća kruna, Liga prvaka, VK Primorje EB - dvostruka domaća kruna, finale Lige prvaka, KK Cedevita - dvostruka domaća kruna, plasman u Euroligu, hrvatska reprezentacija u samostrelu - zlato na SP-u, hrvatska reprezentacija u karateu - bronca na EP-u, hrvatska nogometna reprezentacija - plasman na EP-u, Šime Fantela i Igor Marenić - srebro na SP-u u klasi 470, Leo Brnić i Marino Miličević - zlato na SP-u u štafetnom izbijanju.

U kategoriji ekipa godine nominirani su: reprezentacija u samostrelu - zlato na SP-u, kuglačka reprezentacija - zlato na SP-u, karate reprezentacija - zlato na EP-u, odbojkaška reprezentacija - osmina finala na EP-u.

Kad imate nekog tko je jedna od važnijih karika najboljeg nogometnog kluba svijeta ili prvake kontinenta u bazičnom sportu poput gimnastike, kao i u plemenitoj vještini poput boksa, kad imate u jednom čamcu dva mladića koji veslaju najbrže na svijetu ili vaterpoliste koji sa svjetskog vrha ne silaze već godinama, kada imate djevojke u borilačkim sportovima, od juda preko karatea do taekwondoa, s kojima se nije za šaliti... onda vam je jasno da u hrvatskom sportu recesije nema. Barem ne glede rezultata. Shodno tomu je onda i odabir bogat, napisao je kolega Dean Bauer za Sportske novosti.

Prijenos dodjele nagrada pratite na našem Drugom programu od 19 sati.