LP: U osmini finala moguća repriza prošlosezonskog finala

U srijedu smo saznali sve sudionike osmine finala Lige prvaka, a ždrijeb je na rasporedu u ponedjeljak. Kao i svake godine i ovaj put mogao bi donijeti nekoliko vrlo zanimljivih parova.

Tako bi se već u osmini finala mogli naći prošlosezonski finalisti Barcelona i Juventus. Katalonci su osvojili prvo mjesto u skupini E, a Stara dama je bila druga u skupini D. Talijanskog prvaka sigurno će željeti izbjeći svi pobjednici skupina, kao i PSG-a sa Zlatanom Ibrahimovićem. Od opasnijih nenositelja to su sigurno Arsenal i Roma. Vjerojatno će svi priželjkivati dobiti belgijski Gent, koji je u svojem prvom nastupu u Ligi prvaka prošao skupinu H ostavivši iza sebe Valenciju i Lyon.

Klubovi iz drugog bubnja, odnosno nenositelji, sigurno će željeti da ih ždrijeb ne spoji s Barcelonom, Real Madridom, Bayernom ili Manchesterom Cityjem. Kao poželjni protivnik čini se ruski Zenit, Chelsea, koji se muči u Premier ligi, ili Wolfsburg, no Nijemci su u posljednjem kolu slavljem protiv Manchester Uniteda poslali Crvene vragove u Europsku ligu.

U svakom slučaju u ponedjeljak nas očekuje zanimljiv ždrijeb.

Pobjednici skupina: Real Madrid, Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern, Chelsea i Zenit.

Drugoplasirani u skupinama: PSG, PSV, Benfica, Juventus, Roma, Arsenal, Dinamo Kijev i Gent.