Ljubičić bez komentara o suradnji s Federerom

Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić koji će u sljedećoj sezoni biti u stručnome stožeru jednog od najboljih tenisača svih vremena Švicarca Rogera Federera, nije želio komentirati vijest o suradnji s nekadašnjim velikim suparnikom s kojim je još za igračkih dana uspostavio prisan prijateljski odnos.

Tijekom igračke karijere Ljubičić i Federer odigrali su 16 međusobnih dvoboja, u kojima je Federer slavio 13 puta, a Ljubičić triput. U finalima je omjer bio 4-0 za Švicarca, iako su gotovo svi mečevi bili vrlo neizvjesni, a Ljubičić ravnopravan suparnik.

Već za igračkih dana Ivan je s Federerom razvio vrlo snažne prijateljske veze. Često su znali i trenirati zajedno pa ne treba čuditi što se upravo Ljubičić našao u Federerovu timu.

Ivan je upoznat s Federerovim okruženjem, koje može biti mnogo veći izazov nego tenisko znanje koje je kod Ljubičića neosporno. Rogerovo je okruženje odlično, ali i vrlo komplicirano, istaknuo je nekadašnji Federerov trener Amerikanac Paul Annacone u razgovoru za New York Times, ne precizirajući na što je točno mislio.

Ljubičić će donijeti iskustvo, možda i neke nove poglede, što ponekad može biti dobro. U ovoj fazi karijere u kojoj se Federer nalazi, a s obzirom na njegovu otvorenost novim idejama, to za Rogera može biti dobro, dodao je Annacone i za kraj udijelio još jedan savjet Ljubičiću: "Trebao bi dosta razgovarati s  trenerom Luthijem. Ivan i Roger se dobro poznaju, no jedno je znati mnogo o tenisu, a potpuno drugo kako to svoje znanje prenijeti i učiniti da igrač čuje ono što mu govorite.