LP: Arsenal lovi pobjedu u Pireju od dva pogotka razlike

Večeras nova uzbuđenja u nogometnoj Ligi prvaka. Više je nepoznanica nego sinoć, samo su Barcelona, Bayern i Zenit sigurni. Otvorena je borba za pet mjesta u osmini finala.

Manchester United bez osmine finala


U skupini E  Roma igra protiv Batea iz Borisova kod kuće i treba pobjedu. S pobjedom bi sigurno prošla dalje jer ima bolji međusobni omjer od Bayera iz Leverkusena koji je domaćin Barceloni. Bayer se još nada da bi mogao pobijediti Barcelonu i da bi Roma mogla izgubiti od Batea, ali bit će to teško.

U skupini G Chelsea i Porto međusobno odlučuju tko će dalje. Chelseaju je dovoljno i neodlučeno. Doduše, mogu dalje i oboje, ako bi kijevski Dinamo izgubio kod kuće od Maccabija, no Kijevljani u slučaju pobjede sigurno prolaze. To je najneizvjesnija skupina.

U skupini H Zenit kao jedini sa svim pobjedama ide dalje. Gostuje kod Genta koji bi mogao do senzacije i prolaska u osminu finala pobijedi li večeras. Ako Gent ne pobijedi, onda bi s pobjedom mogla dalje Valencia, koja je domaćin Lyonu.

U skupini F Dinamo se oprostio od Europe. Bayern je sigurni sudionik osmine finala. Olympiakos i Arsenal međusobno odlučuju tko će ostati u elitnom natjecanju, a tko nastavlja u Europskoj ligi.