Serena Williams najbolja tenisačica godine

Amerikanka Serena Williams proglašena je najboljom tenisačicom u 2015. godini u izboru WTA, dok je nagradu za povratnicu godine dobila njezina sestra Venus.

Serena je u protekloj godini osvojila tri Grand Slam naslova -  Australian Open, Roland Garros i Wimbledon te još dva velika turnira u Miamiju i Cincinnatiju okončavši godinu s 53 pobjede i svega tri poraza. Jedina tri poraza doživjela je u polufinalu Madrida (Petra Kvitova), polufinalu Toronta (Belinda Bencic) i polufinalu US Opena (Roberta Vinci).

Sereni je to sedmi naslov najbolje tenisačice čime se izjednačila s Martinom Navratilovom. Ispred njih je Steffi Graf koja je osam puta izabrana za tenisačicu godine.

Za povratnicu godine izabrana je njezina sestra Venus koja se vratila u TOP 10 WTA ljestvice i trenutačno je na sedmom mjestu. S 35 godina je najstarija igračica u TOP 10 nakon Martine Navratilove koja je imala 38 godina kada je u siječnju 1995. ponovno ušla među deset najboljih. Venus je ove godine osvojila tri turnira (Auckland, Wuhan, Zhuhai) i izgubila još dva finala.

Nagradu za najbolji ženski par dobile su Švicarka Martina Hingis i Indijka Sania Mirza, nagrada za tenisačicu koja je najviše napredovala pripala je Švicarki Timei Bacsinsky, a Ruskinja Darja Gavrilova dobila je nagradu za novo lice godine.