[VIDEO] Bralić: U Rio idemo po zlato

U emisiji Stadion gosotovao je trofejni hrvatski veslački trener Nikola Bralić, najboljim trenerom svijeta po izboru Svjetske veslačke federacije.

On je s četvercem osvojio prvo seniorsko zlato u povijesti na SP-u 2010. Nakon uspjeha s četvercem Bralić je nastavio rad s braćom Martinom i Valentom Sinkovićem, a njihovi zajednički uspjesi doveli su do ovog velikog međunarodnog priznanja.

Svako priznanje je veliko zadovoljstvo, a kad ga dobiješ od krovne organizacije i od struke onda je zadovoljstvo još veće, rekao je Bralić, a da li mu nakon svih odličnih rezultata i uspjeha nedostaje motiva najbolji veslački trener svijete rekao je:

Ne nedostaje motiva, pogotovo kad imaš ovako vrijedne dečke kao što su braća Sinković. Oni mene tjeraju da radim. Kad radiš s takvim sportašima to je pravo zadovoljstvo.

Nikola Bralić kao trener braće Sinković već 16 mjeseci ne zna za poraz, a trenirajući ih s njima je osvojio svjetska prvenstva 2014. i 2015. godine, europsko prvenstvo, svjetski kup i još niz velikih utrka kojima se ova posada, a samim time i Bralić svrstavaju u sam vrh svjetskog veslanja. Sljedeći cilj je sasvim jasan.

Sigurno je da je Brazil ono što nam sad predstavlja najveći izazov. Mi smo do sada osvojili sve što se dalo osvojiti od svjetskih kupova, svjetskih prvenstva, europsko prvenstvo, bili smo i drugi na Olimpijadi međutim nismo bili prvi. Nama je izazov baš to prvo mjesto na Olimpijskim igrama, rekao je Bralić.

Cijeli razgovor pogledajte u prilogu.