Sestre Zaninović nakon 407.000 kilometara zajedno na OI!

Članice splitskog Marjana Ana i Lucija Zaninović drugi put su se plasirale na Olimpijske igre kao jedine hrvatske sestre blizanke i jedine blizanke u svijetu taekwondoa koje su drugi put zaredom osigurale Olimpijske igre. Prva je uspjela Lucija, a danas i Ana.

Čak četiri godine borbe i skupljanja bodova, 44 turnira u 24 države na pet kontinenata, 407 tisuća prijeđenih kilometara i ukupno 575 dana provedenih na natjecanjima te velikih 48 medalja (18 zlata, 13 srebra i 17 bronci) bilo je potrebno da bi se izborio Rio.  Lucija je svoje mjesto u Brazilu osigurala mjesecima ranije, no Anin put bio je teži.

Ove godine imala je šest težih ozljeda, čak tri operacije, no svemu usprkos uspjela je na završnom Grand Prixu stići do šestog mjesta, posljednjeg koje vodi na OI.

Na Grand Prixu u Meksiku Ana Zaninović je u svojoj kategoriji do 57 kg, nakon poraza u prvoj borbi od Španjolke Eve Calvo Gomez, ostala na diobi petog mjesta, što joj je donijelo malu prednost od 5,89 bodova ispred Šveđanke Nikite Glasnović u redoslijedu za plasman na OI.