[ANKETA] Badelj i Kalinić izazvali žustru debatu u Italiji: Tko je zabio?

Sjajni Nikola Kalinić radovao se nakratko svom 10. pogotku u Serie A, no on je na kraju ipak u službenoj statistici talijanskog prvenstva upisan Milanu Badelju.

Hrvatski dvojac zajednički zabio u slavlju Fiorentine

Badelj je u 26. minuti dvoboja Fiorentine s Udineseom pucao s 20-ak metara, lopta se odbila od Kalinića, promijenila smjer i ušla u gol. Na klupskoj stranici Fiorentine gol je pripisan Kaliniću, no na službenim stranicama Serie A strijelac je Badelj, kojemu je to prvi gol sezone, a Kalinić je ostao na devet prvenstvenih pogodaka.  

La Gazzetta dello Sport je posvetila poseban članak toj temi, a mišljenje njezinih stručnjaka je da gol ipak treba pripisati Kaliniću. Naime, njegov dodir bio je ključan, prevario je vratara i bio je odlučujući faktor u postizanju pogotka.

Serie A ima pravilo po kojemu je odluka da gol bude pripisan Badelju donesena: Njegov udarac išao je prema golu, a Kalinićev dodir bio je slučajan.

La Gazzetta pak u prilog svom stavu priziva u sjećanje legendarni gol Pippa Inzaghija Liverpoolu u finalu Lige prvaka 2007. godine, kada je Pirlo iz slobodnog udarca pogodio Pippa u leđa i lopta je završila u mreži. Uz taj gol i danas stoji upisano Inzaghijevo ime.

Anketa

Tko je strijelac pogotka Fiorentine Udineseu u 26. minuti?

Potrebno je još glasova za prikaz grafike.