Damir Mulaomerović trener Cibone

Nakon što je u nedjelju otkaz dobio Slaven Rimac, Cibona je danas na konferenciji za novinare objavila da je novi trener Vukova Damir Mulaomerović.

Izvršni dopredsjednik Aleksandar Petrović i Mulaomoerović bili su zajedno na druženju s novinarima, na kojemu je potvrđeno ime novog trenera.

Mulaomerović je prekinuo igračku karijeru 2012. godine, nakon čega je bio trener Slobode iz Tuzle, što mu je dosad bilo jedino trenersko iskustvo.  Bio je istaknuti igrač Cibone i suigrač Slavena Rimca, koji je na klupi zagrebačkog kluba proveo nešto više od dvije godine.

Petrović je prilikom predstavljanja istaknuo kako Rimac nije dobio otkaz zbog visokih poraza od Zvezde i Budućnosti, već zbog kikseva protiv Krke i Mege. Nalazimo se pri dnu ljestvice, a zadnje dvije momčadi izgubit će mjesto u regionalnoj ligi, imamo razloga za brigu, rekao je Petrović.

Obrazložio bih sve što se događalo proteklih dana. Imali smo Upravni odbor, gdje smo analizirali situaciju u klubu i jednoglasno je konstatirano da nismo zadovoljni onime što se prezentira i načinom igre. Mišljenje odbora je preneseno Rimcu prije same zadnje utakmice. Dogodila se ta utakmica protiv Budućnosti i naknadnim konzultacijama došli smo do zaključka da dođemo do raskida ugovora s Rimcem i Golemcem jer neke stvari se moraju poduzeti, izjavio je izvršni dopredsjednik Vukova.

Da nije bio u potpunom kontekstu povjerenja, ne bismo mi potpisivali s njim, ali situacija se promijenila. Utakmice u posljednje vrijeme su najbolji pokazatelj da nešto ne štima, a sada smo praktički na rubu ispadanja. To je bio osnovni razlog da se pokuša napraviti nešto kako bi se prodrmala ekipa i igrači. Jedno resetiranje napravljeno je prije gotovo dva mjeseca, ali ni to nije dalo očekivane rezultate. Po mišljenju odbora, smatramo da svi ti alibiji od teškog rasporeda, velikog broja ozljeda i slično, ne mogu biti razlog. Jednostavno se nešto moralo napraviti. Četiri vezana poraza, od kojih dva puno bitnija od ovih protiv Zvezde i Budućnosti. To su utakmice u Novom mestu i Sremskoj Mitrovici. Mi sami nismo napravili sve kako bi te utakmice pobijedili. To je pokazatelj da nemamo dovoljno energije da se izvučemo iz ove situacije. Stoga smo odlučili napraviti promjene što se tiče trenera prve momčadi Cibone. Jučer je obavljen razgovor s Rimcem i dogovorili smo se ponovno naći kroz par dana kako bi definirali raskid ugovora. Jučer u popodnevnim satima obavljen je završni dogovor s Damirom Mulaomerovićem te ćemo ga potpisati na godinu i pol dana. On zna u kakvoj je situaciji momčad, ja znam njegov igrački kurikulum. On je dijete kluba, zna sve probleme, a ima karakter koji je potreban da se ekipa probudi. Nismo mogli na klasičan način ući na tržište iako mi je dolazilo 20-ak imena trenera, ali nismo u situaciji da možemo previše birati. S Mulaomerovićem sam se dogovorio u roku od pet minuta i mogu ga predstaviti kao novog trenera KK Cibona, zaključio je Aleksandar Petrović.

Novi trener na klupi Vukova Damir Mulaomerović nada se da će igračima vratiti osmijeh na lica.

Moram zahvaliti svima što su mi ukazali veliko povjerenje i velika mi je čast doći na mjesto trenera velikog kluba, bez obzira na stanje. Uvjeren sam da sa svojim karakterom mogu izvući ekipu iz trenutnih problema i u svakom pogledu pružiti bolju igru. Imamo dosta vremena do utakmice sa Zadrom, radi se o protivniku koji je u korektnoj formi. Imat ću sedam dana da probam posložiti sve stvari, a najvažnije je da se ekipa psihološki rehabilitira i da dođemo do jedne radne atmosfere koja će biti ugodnija. Nadam se da ću u kratkom vremenu to uspjeti. Ipak, nisam došao da radim čuda, ali u svakom slučaju će biti drugačije i vratit ću dečkima osmijeh na lica, rekao je novi trener Cibone.