Novinari, glumci i policajci u humanitarnoj akciji

U Termama Sveti Martin u petak je održan malonogometni turnir kojem je cilj  pomoći i promovirati izgradnju Regionalnog centra za djecu s teškoćama u razvoju "Boje neba".

Na turniru je sudjelovalo osam ekipa, a zaigrale su i momčadi Međimurske županije te Grada Čakovca na čelu s gradonačelnikom Stjepanom Kovačom.

Sudjelovanju su se odazvali i poznati hrvatski glumci Vedran Mlikota, Ivica Pucar, Zijad Gračić, Alen Šalinović i Ivan Magud. Boje medija branili su Hrvoje Hrengek, Ante Brkljačić, Boris Jelavić, Luka Petrinec, Igor Dunaj i Kristijan Tadija Babić s HTV-a, Milan Stijelja ispred Nove TV i Marko Pavić iz Večernjeg Lista.

Prvo mjesto na turniru ponosno su osvojili predstavnici čakovečke PU, drugo mjesto pripalo je predstavnicima medija, a treći su predstavnici Grada Čakovca.

Regionalni Centar za djecu s teškoćama u razvoju "Boja neba" jedinstven je projekt ne samo u Hrvatskoj, već i u ovome dijelu Europe.

Bit će to  centar koji će na jednom mjestu osigurati dijagnostiku, ranu intervenciju, terapije i rehabilitaciju za svu djecu, bez obzira na stupanj i vrstu teškoće. Novost koju centar donosi su i mobilni timovi, organizirani tako da dolaze u kraj gdje djeca kojima su potrebne terapije i rehabilitacija žive, te da se ondje odvija većina terapija, a ne da roditelji djecu voze i po nekoliko desetaka kilometara do defektologa i ostalih neophodnih terapeuta, istaknula je jedna od autorica i inicijatorica ovog projekta Tamara Peras.