HRT 4, 20.30: PPD Zagreb u Plocku bez sedmorice standardnih

Rukometaši PPD Zagreb u poljskom će Plocku odmjeriti snage s Wislom u susretu 10. kola Lige prvaka.

Na put trener Veselin Vujović nije mogao povesti od prije ozlijeđene Stipu Mandalinića, Luku Stepančića, Leona Šušnju i Josipa Šandrka, a za ovu utakmicu klub nije stigao registrirati najnovije pojačanje, makedonskoga obrambenog igrača Velka Markoskog.

No tu nije kraj problemima. Dan uoči odlaska u Poljsku zbog rupture mišića u predjelu prepona iz sastava su otpali Josip Valčić i Luka Šebetić. Tako je Vujović, ne bi li popunio broj od 16 igrača iz druge ekipe pozvao mladog Jakova Vrdoljaka.

Hrvatski prvaci svladali su Wislu u prvom međusobnom susretu 29:25. Tada su u zagrebačkoj Areni čak 12 pogodaka postigli danas ozlijeđeni igrač.

Desetkovani smo i trenutačno u dosta lošoj poziciji. Ja sam uvijek optimist i pokušat ću izmisliti nešto, ali treba biti realan pa reći da naša ekipa teško može nadoknaditi izostanak čak šestorice ozlijeđenih igrača. Obzirom da je Stepančić "out" još od Flensburga, protiv jako dobre Wisle igramo bez lijevaka na vanjskoj poziciji, rekao je Vujović.

Očekuje nas jako teška utakmica, svi znaju kako nam je protivnik snažan i kako igraju ovu sezonu. Uz pune tribine očekuje nas sigurno dobra utakmica. Ključ za naš eventualni uspjeh leži u obrani i učinku mene i Stevanovića na golu, rekao je Filip Ivić.

Prijenos iz sportske dvorane Orlen Arena u Plocku možete pratiti na našem Četvrtom programu od 20.30. Pobjeda bi ostavila hrvatskog prvaka u ravnopravnoj borbi za četvrto mjesto u skupini A. Zagrebaši gostovanje dočekuju na petom mjestu skupine s osam bodova iz devet utakmica, dok su Poljaci odmah iza hrvatskog prvaka s bodom manje.

Nakon 10. kola uslijedit će dvomjesečna stanka u elitnom europskom klupskom natjecanju, a posljednje četiri utakmice grupne faze na rasporedu su u veljači i ožujku 2016. Rukometaše PPD Zagreba tada očekuju domaći dvoboji protiv PSG-a i Celja te gostovanja kod Veszprema i Kiela.