Muke po Realu: Žalit ćemo se zbog izbacivanja iz Kupa

Nogometni klub Real Madrid sinoć je i službeno izvijestio da će se žaliti na odluku o izbacivanju iz Kupa kralja zbog povrede pravila. Kako tvrde njegovi čelnici, i sudac je prilikom donošenja presude prihvatio njihov argument da napadač Denis Čerišev nije bio osobno obaviješten da ne smije igrati.

Real Madrid je primio rješenje suca u petak nešto iza 18 sati i nakon što ga je analizirao, uvidio je da se u njemu navodi kako španjolski nogometni savez nije osobno obavijestio igrača Čeriševa da ne smije igrati. Osobna obavijest jedini je način da kazna bude primjenjiva, kao što se to navodi u disciplinskom pravilniku, piše Real Madrid u e-mailu poslanom Hini.

Upravo je to razlog zbog kojeg će kraljevski klub uložiti žalbu na odluku o izbacivanju iz kupa, objašnjava se u poruci.

Nitko nije osobno obavijestio Čeriševa da zbog skupljenih žutih kartona nije imao pravo nastupa na kup utakmici protiv Cadiza igranoj u srijedu, istaknuo je na izvanrednoj konferenciji za novinare predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Ruski 24-godšinji napadač Čerišev, koji je lani u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona u kupu, postigao je u trećoj minuti prvi gol za pobjedu Real Madrida od 3:1 u Cadizu u 1/16 finala kupa.