Mamić uoči derbija s Hajdukom: Splićani se neće braniti

Dan uoči derbija Dinamo - Hajduk trener modrih Zoran Mamić na konferenciji za medije najavio je susret.

Čekamo utakmicu s veseljem, vjerujemo da će biti dobra atmosfera, pravo navijanje i dobar nogomet te naravno očekujemo pobjedu Dinama. Respektiramo Hajduk, ali svjesni smo svoje kvalitete i želimo osvojiti tri boda, rekao je Mamić, pa nastavio o tome kakve goste očekuje: Mislim da se neće braniti, ali neće ni srljati; tražit će svoju priliku u greškama. Moramo biti oprezni i ne dozvoliti im da njihova mladost i kvaliteta dođu do izražaja, kaže trener Dinama, koji je zadovoljan činjenicom da je imao cijeli tjedan i gotovo cijelu momčad za utreniravanje.

Modri i bili su ove sezone igrali dva puta i oba puta je završilo bez pobjednika: U Splitu smo jako dobro otvorili, pola sata dominirali i nije ih bilo nigdje, a u nastavku su oni kontrolirali igru bez pravih prilika i nismo "visili". Imaju oni svoju kvalitetu, podršku navijača, neopterećenost i nisu pod pritiskom da moraju dobiti kao mi tako da su u stanju pružiti dobru igru. Mi ćemo se truditi sutra biti bolji nego u dvije utakmice dosad.

O suparniku iz Splita Mamić još kaže: Neću isticati pojedince. Sviđa mi se kako su organizirani, poštuju zahtjeve trenera, izvršavaju u velikoj mjeri i to im je dobra strana.

Nismo mislili da ćemo ispustiti toliko bodova i naravno da bi željeli da to nije tako, ali ne možemo promijeniti što se dogodilo i sada se trebamo truditi da se vratimo tamo gdje smo bili proteklih 10 godina, rekao je o za Dinamo neobičnoj situaciji na ljestvici, na kojoj se tri kluba ravnopravno bore za vrh.

Na optužbe Hajduka da je prvenstvo neregularno Mamić je poručio: Mislim da je to suvišno komentirati. Ljudi iz Intera su sve rekli. Nazvao me gospodin Toplak i pitao bi li nam odgovaralo da odgodimo utakmicu Kupa, tada smo bili aktivni u Europi, analizirali smo i pristali na odgodu koja nam prije toga nije niti pala na pamet. Tko je podnio zahtjev je manje bitno kada smo se sve dogovorili prije toga.

Derbi Dinamo - Hajduk na Maksimiru igra se u subotu u 15 sati.