Samo Rusi ili svi? Suspenzija za 26 talijanskih atletičara

Talijanski olimpijski odbor (CONI) zatražio je suspenziju za 26 talijanskih atletičara na dvije godine zbog izbjegavanja dopinške kontrole.

Svi osumnjičeni atletičari su izbjegli dopinšku kontrolu, a kao razlog su naveli administrativne pogreške. Na listi atletičara kojima prijeti suspenzija nalazi se vlasnik brončane medalje u troskoku na olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine Fabrizio Donato, svjetski doprvak u skoku u dalj iz 2007. Andrew Howe, dugoprugaš Daniele Meucci te sprinter Simone Collio.

Od 26 osumnjičenih atletičara, petero je izborilo nastup na OI-ju u Rio de Janeiru iduće godine, dok ih se 10 umirovilo.

Mi nismo optuženi za doping, već za povredu Whereabouts sustava. Međutim, cijeli sustav ima dosta tehničkih pogrešaka, kazala je talijanska bacačica kladiva Silvia Salis.

Odluku o možebitnim kaznama donijet će Sud Talijanskog olimpijskog odbora iduće godine i to prije početka OI-ja u Rio de Janeiru.

Podsjetimo da je hrvatski vaterpolski reprezentativac Nikša Dobud dobio čak četiri godine suspenzije zbog izbjegavanja dopinške kontrole.