Perez: Ne smiju nas izbaciti iz Kupa kralja

Nitko nije obavijestio napadača Denisa Čeriševa da zbog skupljenih žutih kartona nije imao pravo nastupa na utakmici Kupa kralja protiv Cadiza igranoj u srijedu, istaknuo je na izvanrednoj konferenciji predsjednik Real Madrida Florentino Perez ponovivši tako argument s kojim se nada izbjeći izbacivanju iz tog natjecanja.

U petak do 14 sati bi trebalo biti poznato hoće li Real Madrid biti diskvalificiran nakon što je u četvrtak trećeligaš Cádiz poslao i formalnu žalbu Španjolskom nogometnom savezu.

Ruski 24-godišnji napadač Čerišev, koji je lani u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona u kupu, zabio je u 3. minuti prvi gol za pobjedu Real Madrida od 3:1 u Cádizu u 1/16 finala kupa. Tu utakmicu morao je pauzirati zbog skupljena tri kartona u natjecanju, a zbog nepoštivanja pravila momčad bi trebala biti izbačena nakon što se Cádiz žalio.

Nitko mu osobno nije rekao da ne smije igrati. I zbog toga se kazna ne može izvršiti, izjavio je Pérez nakon što je popodne sazvao hitnu konferenciju za novinare u 19.30 sati na Santiago Bernabéu. Ondje je Hini uručen pismeni odgovor Real Madrida s kojim očekuju izbjegavanje kazne. U njemu se poziva na članak 41. disciplinskog pravilnika u kojem stoji: "rezolucije o kažnjavanju neće proizvoditi efekte za zainteresiranu stranu ako ona nije bila osobno obaviještena". To je isto ranije ponovio i Emilio Butragueo, direktor Real Madrida zadužen za odnose s drugim institucijama.

Igrača Čeriševa, kao što je to i sam izjavio, nitko nije bio obavijestio o sankciji i zbog toga se ona ne može izvršiti. Real Madrid nije znao za postojanje kazne, nitko mu to nije priopćio, ni igrači ni Villarreal ni Španjolski nogometni savez, rekao je Pérez.

Ako u petak organizator natjecanja donese odluku o diskvalifikaciji, hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić završili su igranje u kupu već nakon prve utakmice. Ovakvo što nam se nikada nije dogodilo. Uvijek smo bivali obaviješteni u sličnim situacijama kada neki igrač ne bi imao pravo nastupa, naglasio je Pérez.

Rekao je da nisu detektirali krivca za nastalu situaciju te je ponovno dao snažnu podršku treneru Rafaelu Benítezu. Imamo fantastičnog trenera i trebamo ga pustiti da radi, poručio je.