Cadiz se žalio, Realu prijeti izbacivanje iz Kupa

Trećeligaš s juga Španjolske Cadiz poslao je u četvrtak službenu žalbu na to što je u utakmici Kupa kralja za Real Madrid igrao napadač Denis Čerišev koji nije imao pravo nastupa, zbog čega bi madridski klub u petak trebao biti diskvalificiran iz tog natjecanja.

Ruski 24-godišnji napadač Čerišev postigao je u trećoj minuti prvi pogodak u pobjedi Reala 3:1 u Cadizu u prvoj utakmici 1/16 finala kupa. No, Čerišev je prošle sezone u dresu Villarreala skupio tri žuta kartona, zbog čega nije smio nastupiti u sljedećoj utakmici kupa.

Prema pravilima natjecanja, klub će biti izbačen ako oštećena momčad uloži žalbu. Cadiz je žalbu poslao u 2.30 sati u četvrtak ujutro i osam sati poslije primio odgovor.

Jutros smo primili odgovor Španjolskog nogometnog saveza u kojem je prihvaćeno što smo napisali te je Realu dat rok za žalbu, navedeno je u priopćenju Cadiza.

Real Madrid je u četvrtak poslao odgovor savezu. Prema članku 41 disciplinskog pravilnika Španjolskog nogometnog saveza, kazna ne može biti izrečena, ako igrač osobno nije bio obaviješten. Čerišev nije bio obaviješten i zato je igrao, izjavio je Emilio Butragueno, direktor Real Madrida zadužen za odnose s institucijama.

Na internetskom portalu Real Madrida objavljena je izjava Čeriševa koji je ljetos vraćen s posudbe: Iz Villarreala nisam dobio nikakvu obavijest da nemam pravo nastupa.
 
Trener Reala Rafael Benitez izjavio je nakon utakmice kako nije znao da Rus nema pravo nastupa. Čeriševa je izvadio iz igre 30 sekundi nakon početka drugog poluvremena i uveo Matea Kovačića.

Osoba zadužena za kontrolu igrača, bivši sudac Emilio Rosanes, tvrdi da je upozorio Real Madrid da Čerišev nema pravo nastupa. Obavijestio sam klub telefonski i faksom, no nisam dobio nikakav odgovor, izjavio je još u srijedu navečer na radijskoj postaji COPE i to ponovio u četvrtak.

Obavijesti o kažnjenim igračima razaslane su klubovima ljetos prije početka sezone.

U petak bi trebalo biti poznato je li Real Madrid izbačen iz kupa. Predsjednik Španjolske nogometne lige Javier Tebas u četvrtak je izjavio: Kup bi mogao izgubiti jednu veliku momčad. To me boli.