Europa kup: Težak poraz Cibone u Sopronu

Košarkaši Cibone doživjeli su težak poraz u Mađarskoj u posljednjem, šestome kolu skupine B FIBA Europa kupa. Slavio je domaćin Sopron sa 91:72 (21:12, 27:19, 17:21, 26:20).

Igrači Slavena Rimca su i prije ovog susreta osigurali prolazak skupine i plasman u drugi dio natjecanja među 32 najbolje momčadi, tako da su rasterećeni ušli u dvoboj protiv Mađara.

Najbolji u redovima Vukova bio je Filip Krušlin sa 16 poena, šest asistencija i pet skokova. Ivica Zubac dodao je 14 poena i sedam skokova, a Nebojša Joksimović 11 poena, dvije asistencije i dva skoka. Cibona je s omjerom 3-3 osvojila drugo mjesto u skupini iza vodećih Antwerp Giantsa.

Čestitam Sopronu. Mislim da smo danas loše igrali. Trudili smo se, ali danas nismo uspjeli. Sretni smo jer idemo dalje, ali svakako nismo zadovoljni svojom igrom. Moramo trenirati i biti bolji jer mislim da možemo bolje od ovoga, rekao je Ivan Siriščević.

Trener Cibone Slaven Rimac u sličnom tonu: Oni su htjeli pobjedu više od nas. Nismo imali dobar dan, ali ne tražim nikakav alibi. Imali su dobar šut za tricu, a moji igrači kažu - dobro je jer idemo dalje, ali svakako smo mogli večeras bolje odigrati.