Predsjednica otvara 48. izdanje Zlatne Piruete

Najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju - Zlatnu piruetu Zagreba - u četvrtak će u 19 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Natjecanja na 48. izdanju Zlatne pirueta, na kojoj će nastupiti 26 klizača, 17 klizačica, 12 sportskih i 8 plesnih parova iz 26 zemalja svijeta, započet će sutra već u 15 sati kratkim plesom plesnih parova, a u 17 sati na rasporedu je kratki program sportskih parova u kojima će Hrvatsku predstavljati Lana Petranović i Michael Lueck.

Nakon što u 19 sati hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović službeno otvori natjecanje, u 19,45 na led će izići klizači i tu će hrvatske broje braniti 18-godišnji Nicholas Vrdoljak koji će pred domaćom publikom pokušati ispuniti normu za plasman nastup na Europsko prvenstvo.

Natjecanja u petak počinju u 14 sati, kada će u kratkom programu klizačica hrvatske boje braniti Tena Čopor, a u subotu od 13. sati, dok će tradicionalna Revija pobjednika, s kojom će završiti natjecanja na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti, započeti u 20 sati.

Najpoznatija imena s ovogodišnje "Piruete" su aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova te njena sunarodnjakinja aktualna svjetska i europska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa, a kod klizača brončani olimpijac Denis Ten iz Kazahstana.