Vrdoljak i Petranović na Pirueti po norme

Na ovogodišnjoj Zlatnoj pirueti, 48. po redu, nastupit će 94 klizača iz 29 zemlja, a Hrvatska će imati predstavnike u tri kategorije - klizači, klizačice, sportski parovi. Nicholas Vrdoljak i Lana Petranović lovit će norme za Europsko prvenstvo.

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden naglasila je jaku konkurenciju u natjecanju klizačica: Nastupit će 16 klizačica i nikada nije bila jača konkurencija s obzirom da nastupaju aktualna olimpijska pobjednica Ruskinja Adelina Sotnikova te aktualna svjetska i europska prvakinja Elizaveta Tuktamiševa. Hrvatsku će predstavljati mlada klizačica Tena Čopor. Dobro je kada se vrhunski sportaši nađu na jednom natjecanju. Tada se pomiču granice.

Ten najveća zvijezda, prvi put Vrdoljak

U muškoj konkurenciji nastupit će 26 klizača, a najveća zvijezda je Kazahstanac Denis Ten, brončani sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, koji je i prošle godine nastupio na Zlatnoj pirueti. Hrvatsku će predstavljati Nicholas Vrdoljak kojiem će to biti prvi nastup u Zagrebu i prvi nastup za Hrvatsku.

Rođen je u Chicagu i nalazi se u samom vrhu klizačkog sporta. U SAD-u je među deset najboljih klizača. Zbog pravila da svaka zemlja može imati samo jednog predstavnika Vrdoljak je odlučio pronaći drugu sredinu. O Nicholasovoj kvaliteti govori činjenica da je izborio nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Na Zlatnoj pirueti pokušat će osvojiti bodove za nastup na Europskom prvenstvu i nadamo se da će ispuniti normu i moći nastupati na svim važnim natjecanjima za Hrvatsku, predstavila je Vrdoljaka Paliković Gruden.

Novi sportski par

Hrvatska će ove godine imati svoje predstavnike među 12 sportskih parova - Lanu Petranović i Michaela Luecka.

Sve ide po planu i nadam se da ćemo sakupiti bodove i da ćemo ići na Europsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, iznijela je svoja očekivanja od Zlatne piruete Petranović koja s Lueckom kliže tek šest mjeseci.

Najstarije klizačko natjecanje na svijetu Zlatna pirueta održat će se od 2. do 5. prosinca u Ledenoj dvorani Doma sportova.