Medić za HRT o neprihvaćanju odgode: Taoci smo dva kluba

Predsjednik NK Zagreba Dražen Medić rekao je da je neozbiljno dva dana prije utakmice tražiti odgodu osvrnuvši se tako na zahtjev Hajduka da se odgodi četvrtfinalni dvoboj Hrvatskoga nogometnog kupa između Zagreba i Hajduka koji se igra u srijedu.

To nisu moji kriteriji već kriteriji uređenog sportskog natjecanja. To bi trebao biti stav sportske i nogometne javnosti, objasnio je Medić u razgovoru za Hrvatski radio.  

Iz Hajduka su nezadovoljni što njihov zahtjev za odgodom nije prihvaćen, dok je s druge strane Dinamu prihvaćena odgoda dvoboja s Interom te će se taj četvrtfinalni susret umjesto 2. prosinca odigrati 10. veljače. U splitskom klubu ističu da se na taj način išlo na ruku Dinamu koji je dobio više vremena za pripremu uoči derbija na Maksimiru u kojem se u subotu sastaju Dinamo i Hajduk.

Zanimljivo, Hajduk je u subotu gostovao u Kranjčevićevoj u domaćem prvenstvu i imao je priliku još u petak se dogovoriti s vodstvom Zagreba.

Živim u domovini koja bi trebala izgrađivati kriterije i stvarati istinske vrijednosti, a ne na tim primitivizmima i odnosima između dva kluba ili dvoje ljude. Trebali bi izgraditi kriterije po kojima bi se trebali svi ponašati, a mi to svedemo uvijek na Dinamo i Hajduk. To me u velikoj mjeri podsjeća na Zvezdu i Partizan ili Zvezdu i Dinamo, i živimo u tom mraku, dodao je Medić.

Iz Povjerenstva za natjecanje Hrvatskoga nogometnog kupa ističu da su postupili u skladu s propisima.

Rado bi udovoljili zahtjevu Hajduka, iako bi to bilo u vremenskom tjesnacu, ali nismo mogli jedan klub privilegirati u odnosu na drugi. Ne možemo Zagreb prisiljavati na odgodu
, rekao je predsjednik Povjerenstva za Kup Neven Kolić za HRT.

Utakmica između Dinama i Intera odgođena je iz sportskih razloga. Iz Dinama su tražili odgodu utakmice još 29. listopada u vrijeme kada su pred njima bile još tri velike utakmice u Europi u kojima se tražio prolazak dalje, objasnio je Kolić.