Francuski premijer za izbacivanje Benzeme iz reprezentacije

Francuski premijer Manuel Valls izjavio je da napadača Real Madrida Karima Benzemu treba izbaciti iz francuske reprezentacije ako se optužbe da je ucjenjivao kolegu Mathieua Valbuenu pokažu točnim.

Benzema je početkom prošlog mjeseca priveden zbog sumnje da je umiješan u ucjenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i prijeti mu zatvorska kazna do pet godina zatvora.

Veliki sportaši svojim ponašanjem moraju biti uzor djeci i mladima koji u njima vide svoje idole. To se odnosi i na Benzemu. Ako to nije onda mu nije mjesto u reprezentaciji, naglasio je francuski premijer.

Valls je slučaj Benzema objasnio slikovito na primjeru njegovog kabineta: Ako će se nekom od mojih ministara suditi, on će morati napustiti vladu. Jednostavno, mora preuzeti odgovornost. Jednaki princip treba vrijediti i u reprezentaciji.

Ovo nije prvi seks skandal u kojem se spominje napadač Kraljevskog kluba. Benzema je zajedno s Franckom Riberyjem 2011. bio na udaru javnosti zbog korištenja usluga maloljetne prostitutke Zahije Dehar. Francusko državno odvjetništvo pokrenulo je istragu, ali je odustalo od procesuiranja dvojice igrača jer su zaključili kako Benzema i Ribery nisu mogli znati stvarnu dob marokanske prostitutke.